Eterinis eukaliptų aliejus gaminamas iš visžalių rutulinių eukaliptų (Eucalyptus globulus Labill.) lapų ir jaunų ataugų vandens garų distiliacijos metodu.

Eukaliptų eterinis aliejus  yra labai intensyvaus,  specifinio kamparo  kvapo.

Kosmetikos gaminiuose vartojamas odos gerai būklei palaikyti dėl savo valomųjų,  antiseptinių savybių. Dėl specifinio kvapo naudojamas kaip  dezodoruojanti priemonė.

Naudojamas aromatinėse lempose eterinis eukaliptų aliejus dezinfekuoja patalpas, suteikia teigiamą poveikį emociniam fonui: pašalina mieguistumą, nuovargį, gerina nuotaiką, dėmesio koncentravimą.

Panaudojimo būdai ir kiekiai:

Aromatinei voniai: Kadangi eteriniai aliejai vandenyje netirpūs, prieš pilant į vonią 10-30 lašų  eukaliptų eterinio aliejaus reikia ištirpinti stiklinėje pieno, kefyro, jogurto, grietinėlės  ar valgomajame šaukšte augalinio aliejaus arba sumaišyti su trupučiu medaus.

Rankų kremui arba losjonui: Vienam kartui – 3 lašus eterinio aliejus sumaišyti su vienu arbatiniu šaukšteliu riebalinio aliejaus.

Losjonui po skutimosi: 40 lašų eterinio aliejaus sumaišytis su 120 ml obuolių acto arba degtinės ir 80 ml distiliuoto vandens.

Masažui: 10-15 lašų eukaliptų eterinio aliejaus arba kelių eterinių aliejų mišinio (lygiomis dalimis) į 2 valgomuosius šaukštus pagrindinio augalinio aliejaus.

Saunai: 15 lašų į 10 litrų karšto vandens, kuriame mirkomos vantos.

Aromatinei lempai: 4-5 lašai 5 m2 patalpos ploto. Galima naudoti kasdien. (Nepamirškite į garinimo indelį įpilti šilto vandens).

Garų vonelėms, inhaliacijai: 2-3 lašai į 1 litrą karšto vandens.

Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai:

Eukaliptų eterinio aliejaus sudėtyje yra natūraliai eteriniuose aliejuose esantis komponentas  limonenas.