Eterinis aliejus gaminamas iš   gegužės arba spalio mėnesiais šviežiai nuskintų karčiojo  apelsinmedžio(Citrus bigaradia Risso, C. aurantium Rutaceae)  žiedų vandens garų distiliacijos metodu. Apelsinmedžio žiedų eterinis aliejus  yra specifinio, šiek tiek stipresnio  nei vidutinio intensyvumo, gėlių kvapo.

Apelsinmedžio žiedų  eterinis aliejus, dar vadinamas neroliu,  yra klasikinis ingredientas sausos odos  tonikams, kvepalams ir odekolonams gaminti, taip pat   naudojamas kaip maskuojantis arba stiprinantis kvapą priedas muilui, vonių ekstraktams, jūros druskai ir kt. aromatizuoti.

Panaudojimo būdai ir kiekiai:

Aromatinei voniai: eteriniai aliejai vandenyje netirpūs, todėl prieš pilant į vonią 10–30 lašų eterinio aliejaus reikia ištirpinti stiklinėje pieno, kefyro, jogurto, grietinėlės  ar valgomajame šaukšte augalinio aliejaus arba sumaišyti su trupučiu medaus.

Kremui arba losjonui: 10–15 lašų eterinio aliejaus sumaišyti su 1 šaukštu bekvapio kremo arba losjono.

Rankų kremui arba losjonui: Vienam kartui – 3 lašus eterinio aliejus sumaišyti su 1 arbatiniu šaukšteliu augalinio aliejaus.

Losjonui po skutimosi: 40 lašų eterinio aliejaus sumaišyti su 120 ml obuolių acto arba degtinės ir 80 ml distiliuoto vandens.

Masažui: 10–15 lašų eterinio aliejaus įmaišyti į 2 valgomuosius šaukštus pagrindinio augalinio aliejaus.

Į šampūną, plaukų kondicionierių arba plaukams perskalauti: Įlašinti 2 lašus eterinio aliejaus į buteliuką su šampūnu arba į 2–3 l citrinos sultimis parūgštinto vandens.

Saunai: 15 lašų įlašinti į 10 l karšto vandens, kuriame mirkomos vantos.

Aromatinei lempai: 4–5 lašai 5 kv. m patalpos ploto. Galima naudoti kasdien. (Nepamirškite į garinimo indelį įpilti šilto vandens).

Garų vonelėms arba inhaliacijai: 2–3 lašus įlašinti į 1 l karšto vandens.

Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai:

Apelsinmedžio žiedų eterinio aliejaus sudėtyje yra natūraliai eteriniuose aliejuose esantys komponentai: : citralis, geraniolios limonenas, linalolis.