IMG_2650_e

Clove essential oil

 

 Eterinis gvazdikėlių aliejus gaminamas iš gvazdikėlių (Eugenia caryophyllus, Myrtaceae.)
žiedpumpurių ar lapų vandens garų distiliacijos metodu. Gvazdikėlių gimtinė yra
Filipinai, šiais laikais jie kultivuojami Komoruose, Madagaskare, Indonezijoje
ir Tanzanijoje.



Eterinis gvazdikėlių aliejus yra šiek tiek
stipresnio nei vidutinio intensyvumo, gaivaus specifinio prieskonių
kvapo. Tai klasikinis jaukių namų aromatas.

Buityje eterinis gvazdikėlių aliejus plačiai žinomas kaip unikali priemonė
nuo uodų ir erkių, todėl šio aliejaus turi būti kiekvienos šeimininkės
spintelėje. Šio aliejaus nemėgsta ir kandys, užtenka patepti aliejumi spintos
lentynas ar pastatyti atkimštą flakoną su nedideliu aliejaus kiekiu.

Dėl savo specifinio ir sodraus prieskonių kvapo jis naudojamas aromatizuoti
maistą bei burnos ertmės priežiūros kosmetiką: dantų miltelius, pastą, burnos
skalavimo skystį.

 

Panaudojimo
būdai ir kiekiai:

Dantų milteliams: Į 50 g valgomosios sodos (NaHCO3)
ir 50 g kreidos (CaCO3) mišinio įlašinti 10–15 lašų eterinio
aliejaus.

Aromatinei lempai: 4–5 lašai 5 kv. m patalpos ploto.
Galima naudoti kasdien. (Nepamirškite į garinimo indelį įpilti šilto
vandens). 

Garų vonelėms arba inhaliacijai: 2–3 lašus įlašinti į 1 l karšto vandens.

 

 

Remiantis
Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl
kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai:

Gvazdikėlių eterinio aliejaus sudėtyje yra natūraliai eteriniuose
aliejuose esantys komponentai
:
eugenolis, izoeugenolis.