IMG_2685_e

Eucalyptus essential oil

 

Eterinis eukaliptų
aliejus gaminamas iš visžalių rutulinių
eukaliptų (Eucalyptus globulus
Labill
.) lapų ir jaunų ataugų vandens garų
distiliacijos metodu.


Eukaliptų eterinis aliejus  yra labai intensyvaus,  specifinio kamparo  kvapo .

Kosmetikos gaminiuose vartojamas odos gerai būklei
palaikyti dėl savo valomųjų,
antiseptinių savybių. Dėl specifinio kvapo naudojamas kaip  dezodoruojanti priemonė.  

Naudojamas aromatinėse lempose eterinis eukaliptų aliejus
dezinfekuoja patalpas, suteikia teigiamą poveikį emociniam fonui: pašalina mieguistumą, nuovargį, gerina nuotaiką, dėmesio
koncentravimą.

Panaudojimo būdai ir
kiekiai:

Aromatinei voniai: Kadangi eteriniai aliejai
vandenyje netirpūs, prieš pilant į vonią 10-30 lašų  eukaliptų eterinio aliejaus reikia ištirpinti stiklinėje
pieno, kefyro, jogurto, grietinėlės  ar
valgomajame šaukšte augalinio aliejaus arba sumaišyti su trupučiu medaus.

Rankų kremui arba losjonui: Vienam kartui – 3 lašus
eterinio aliejus sumaišyti su vienu arbatiniu šaukšteliu riebalinio
aliejaus. 

Losjonui po skutimosi: 40 lašų eterinio aliejaus
sumaišytis su 120 ml obuolių acto arba degtinės ir 80 ml distiliuoto vandens.

Masažui: 10-15 lašų eukaliptų eterinio aliejaus arba
kelių eterinių aliejų mišinio (lygiomis dalimis) į 2 valgomuosius šaukštus
pagrindinio augalinio aliejaus.

Saunai: 15 lašų į 10 litrų karšto vandens, kuriame
mirkomos vantos.

Aromatinei lempai: 4-5 lašai 5 m2 patalpos ploto. Galima
naudoti kasdien. (Nepamirškite į garinimo indelį įpilti šilto vandens). 

Garų vonelėms, inhaliacijai: 2-3 lašai į 1 litrą karšto
vandens.

Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB)
Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi
alergenai:

Eukaliptų eterinio aliejaus sudėtyje yra natūraliai eteriniuose aliejuose esantis komponentas  limonenas.

 

 


 



 

Eterinis eukaliptų
aliejus gaminamas iš visžalių rutulinių
eukaliptų (Eucalyptus globulus
Labill
.) lapų ir jaunų ataugų vandens garų
distiliacijos metodu.


Eukaliptų eterinis aliejus  yra labai intensyvaus,  specifinio kamparo  kvapo .

Kosmetikos gaminiuose vartojamas odos gerai būklei
palaikyti dėl savo valomųjų,
antiseptinių savybių. Dėl specifinio kvapo naudojamas kaip  dezodoruojanti priemonė.  

Naudojamas aromatinėse lempose eterinis eukaliptų aliejus
dezinfekuoja patalpas, suteikia teigiamą poveikį emociniam fonui: pašalina mieguistumą, nuovargį, gerina nuotaiką, dėmesio
koncentravimą.

Panaudojimo būdai ir
kiekiai:

Aromatinei voniai: Kadangi eteriniai aliejai
vandenyje netirpūs, prieš pilant į vonią 10-30 lašų  eukaliptų eterinio aliejaus reikia ištirpinti stiklinėje
pieno, kefyro, jogurto, grietinėlės  ar
valgomajame šaukšte augalinio aliejaus arba sumaišyti su trupučiu medaus.

Rankų kremui arba losjonui: Vienam kartui – 3 lašus
eterinio aliejus sumaišyti su vienu arbatiniu šaukšteliu riebalinio
aliejaus. 

Losjonui po skutimosi: 40 lašų eterinio aliejaus
sumaišytis su 120 ml obuolių acto arba degtinės ir 80 ml distiliuoto vandens.

Masažui: 10-15 lašų eukaliptų eterinio aliejaus arba
kelių eterinių aliejų mišinio (lygiomis dalimis) į 2 valgomuosius šaukštus
pagrindinio augalinio aliejaus.

Saunai: 15 lašų į 10 litrų karšto vandens, kuriame
mirkomos vantos.

Aromatinei lempai: 4-5 lašai 5 m2 patalpos ploto. Galima
naudoti kasdien. (Nepamirškite į garinimo indelį įpilti šilto vandens). 

Garų vonelėms, inhaliacijai: 2-3 lašai į 1 litrą karšto
vandens.

Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB)
Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi
alergenai:

Eukaliptų eterinio aliejaus sudėtyje yra natūraliai eteriniuose aliejuose esantis komponentas  limonenas.

 

 


 

There are no reviews yet.

Be the first to review “Eucalyptus essential oil”