IMG_2646_e

Cedar wood essential oil

Eterinis kedrų aliejus gaminamas iš atlasinių kedrų
(Cedrus atlantica, Pinaceae) smulkintos medienos vandens garų
distiliacijos metodu. Eterinis kedrų aliejus yra labai intensyvaus ir stabilaus
specifinio spygliuočių  miško kvapo.


Kedrų eterinis aliejus kosmetikai gaminti naudojamas
kaip kvapą stiprinantis: muilui, vonių ekstraktams, jūros druskai ir kt.
aromatizuoti.

Parfumerijos kvapų klasifikatoriuje (Perfume Notes
Chart) kedrų eterinis laiejus priskiriamas prie bazinių. Rankų darbo
parfumerijai gaminti nerekomenduojama, nes namų sąlygomis yra sunku tiksliai
pamatuoti jo reikiamą  kiekį.

Panaudojimo būdai ir kiekiai:

Aromatinei
voniai: Eteriniai aliejai vandenyje netirpūs, todėl prieš pilant į vonią 10–30
lašų kedrų eterinio aliejaus reikia ištirpinti stiklinėje pieno, kefyro,
jogurto ar grietinėlės, ar valgomajame šaukšte augalinio aliejaus, ar sumaišyti
su trupučiu medaus.

Masažui:
10–15 lašų kedrų  eterinio aliejaus įmaišyti į 2 valgomuosius šaukštus
pagrindinio augalinio aliejaus.

Saunai:
15 lašų kedrų  eterinio aliejaus įlašinti į 10 l karšto vandens, kuriame
mirkomos vantos.

Aromatinei
lempai: 4–5 lašai kedrų  eterinio aliejaus 5 kv. m patalpos ploto. Galima
naudoti kasdien. (Nepamirškite į garinimo indelį įpilti šilto vandens).

Garų
vonelėms: 2–3 lašus kedrų  eterinio aliejaus įlašinti į 1 l karšto
vandens.

 

Remiantis
Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl
kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai:

Kedrų eterinio aliejaus sudėtyje yra
natūraliai eteriniuose aliejuose esantis komponentas
 limonenas.